Bună tuturor,
Eu sunt David și vă
prezint rețeta din această săptămână.
Răsfoind caietul de
rețete, mama a găsit o rețetă de chifle moi care promitea un rezultat delicios, așa că am
decis împreună să o folosim pentru a face pâine. Nu mai știe mama de unde a luat rețeta.
Dând o căutare pe net a găsit aici textul fix așa cum îl are ea în caiet, așa că, probabil de
aici a copiat rețeta.
Menționez că nu am
respectat întocmai indicațiile.
Ingrediente:
500 grame faina
350 ml. apa calduta
1 pliculeț grame drojdie uscată
1 lingura rasa de zahar
1 lingurita de sare
50 de ml. ulei
Am pus într-un castron faina amestecată cu sarea
Am adăugat 200 de ml. de apa din totalul de 350 de ml., am amestecat cu lingura si am lăsat deoparte
Intr-o cana, am frecat drojdia cu zahărul și restul de 150ml apă
Am adăugat totul peste făina umezită, dar nu am vrut să frământ eu, pentru că nu mi-a plăcut să mă murdăresc cu aluatul lipicios. Mamei îi place să frământe, așa că a trecut ea la castron iar eu am făcut fotografiile.
Când aluatul s-a omogenizat, am adăugat uleiul, iar mama a continuat să frământe până s-a încorporat tot uleiul
Am acoperit uleiul cu folie alimentară și l-am lăsat la crescut (l-am pus în cuptor, împreună cu un vas cu apă fierbinte)
Când aluatul și-a dublat volumul și ne pregăteam să-l punem în tăvi, hop și Eliza să-și bage degetele în el. L-am studiat amândoi un timp, apoi l-am răsturnat pe masa iar Eliza a ajutat la formarea pâinilor.
Am făcut 2 pâini pe care le-am pus în tăvi de chec pe care le-am acoperit și le-am lăsat un pic la crescut până mama a pregătit cuptorul.
Tăvile le-am pus în cuptorul încălzit iar în partea inferioară mama a pus un vas cu apă fierbinte
Nu mai știu cât am lăsat pâinile să se coacă. Mama le-a scos abia după ce s-au rumenit un pic și au trecut testul cu scobitoarea.
Imediat am uns suprafața pâinilor cu apă caldă, apoi le-am acoperit cu un prosop și am așteptat să se răcească.
Când am mâncat prima felie mi-a părut rău că nu am făcut rețeta dublă. Este moale, gustoasă și consistentă.
Eliza nu a mai așteptat să feliem pâinea, a luat-o întreagă și a mâncat din ea, foarte încântată.
De atunci, aceasta e rețeta pe care o
folosim nu doar pentru pâîne, ci și pentru pizza, așa cum veți vedea într-una
din rețetele viitoare.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu